Copyright © Marieke Hoeve. Alle rechten voorbehouden.   Praktijk  Marieke Hoeve
Ik ben geboren in 1961 in een druk zakengezin. Als hoog-sensitief kind liep ik hier al jong tegen eigen en andermans grenzen aan. Er zat niets anders op om al op jonge leeftijd te onderzoeken hoe ik mezelf staande kon houden of om in ieder geval weer de kracht te vinden om op te staan. Al doende vond ik een pad; geen recht pad met een duidelijke stip aan de horizon maar wel met mooie uitzichten en steeds weer nieuwe verrassingen.
De essentie is echter altijd hetzelfde gebleven: hoe kan ik leven vanuit mijn hart? Hoe kan ik mijn liefde blijven voelen en voeden?
Om met de Kleine Prins te spreken:

“Hier is mijn geheim, een heel eenvoudig geheim. Het is alleen met het hart dat iemand kan zien. Wat wezenlijk is, is onzichtbaar voor het oog”.

En zo werk ik sinds 1985 met mensen. Altijd vanuit mijn hart, aangevuld met kennis uit verschillende opleidingen op het gebied van lichaamsbewustzijn en bewustzijns-verdieping.

In globale vogelvlucht: de School voor Holistic Pulsing (2003), HBO Medische Basiskennis, de dromenopleiding en de subtiele energie-opleiding bij Hans Korteweg (2004-2006), verschillende focustrainingen o.a van Ann Weiser. De uiteindelijke opleiding tot focustrainer (2012) heb ik bij René Veugelers gedaan. Nu ben ik als gecertificeerd trainer verbonden aan TIFI, The International Focusing Institute.
In Vlaanderen heb ik bij David Dewulf heb ik de compassietraining voor professionals gevolgd (2017-2018), gevolgd door de opleiding tot compassietrainer (2019).  In 2019 heb ik mij aangesloten bij de International Community MSC Deepening Your Practice, met als trainers Aimee Eckhart en Tina Gibson en ik doe actief mee aan verschillende groepen.
Najaar 2022 start ik in het tweede jaar van The Focusing Oriented Therapy and Complex Trauma Training Program (zie URL: https://seattlefocusing.org/training-program/second-year/ ) om zo goed gereedschap in handen te hebben bij trauma, een thema dat mij na aan het hart ligt.Sluit de deur van woorden
zodat het raam van jouw hart open mag gaan
om te zien wat niet gezien kan worden
keer je ogen naar binnen
en luister, in stilte
— Rumi