Praktijk  Marieke Hoeve


Om je vleugels uit te kunnen slaan heb je er twee nodig. Aandacht en compassie zijn als twee vleugels van een vogel. Aandacht  om erbij te blijven en compassie om vanuit een oprecht hart onze koers te bepalen. We hebben beiden nodig om te kunnen vliegen…

In deze training combineren we de kwaliteiten van focusing, onderzoekende en open aandacht, met die van de compassietraining, leven vanuit je hart. Je leert te vertragen en op focussende wijze (meer) in contact te staan met je drijfveren en je reacties. Hoe komt het dat we reageren zoals we doen? Hoe komt het dat het licht vaak lijkt te schijnen op dat wat niet klopt?

We leren milder en vriendelijker te zijn naar zowel onszelf als naar de ander. We leren
óók om vanuit ons hart liefdevol en duidelijk grenzen aan te geven. We leren om zorg te dragen voor onszelf en daarmee ook voor de ander. Dán pas hebben we wat te bieden. Het gaat om het veranderen van kleine gewoonten.  Dan ontstaat er veerkracht, ook wanneer het tegen zit.


Het zijn die kleine gewoonten, hoe
je je ochtend begint. Hoe je
praat tegen jezelf. Wat je leest.
Wat je kijkt. Met wie jij
jouw energie deelt. Met
wie je omgaat.
Dat verandert je leven,
kleine gewoonten….
Waar gaan we op in:


Deze training kun je volgen in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers of 1 op 1.

1 op 1: 8 sessies van 1,5 uur. Investering: 8 x 85,00 euro inclusief cursusmateriaal en audio’s.

Groepstraining: 4 zaterdagen van 10.30 – 15.30. Investering 375,00 euro inclusief cursusmateriaal en audio’s. Exclusief cursusboek van Kristin Neff en Chris Germer.  
 De weg van (zelf)compassie;
een weg naar veerkracht