Praktijk  Marieke Hoeve

Om je vleugels uit te kunnen slaan heb je er twee nodig. Aandacht en compassie zijn als de twee vleugels van een vogel. Aandacht staat voor bewustzijn, erbij blijven en compassie voor liefdevolle zachtheid, mededogen, ook of juist naar onszelf.   En we hebben beiden nodig om te kunnen vliegen… Er zijn verschillende toegangspoorten naar aandacht. In deze training leer je de basisprincipes van focusing als invalshoek. Het doel is altijd weer innerlijke aandacht om van daaruit zacht aanwezig te kunnen zijn bij dat wat er is en speelt in het leven. Iedere keer opnieuw met open hart het proces aan durven te gaan bij dat wat we voelen en ervaren om zo te ontsluieren waar het over gaat.  Om dan, steeds weer,  liefdevol de koers te bepalen met de vrijheid van een vogel.

In deze training combineren we de grote voordelen van focusing met elementen uit de compassietraining. Je leert te vertragen en op focussende wijze (meer) in contact te staan met je drijfveren en je reacties. Hoe komt het dat we reageren zoals we doen? Hoe komt het dat het licht vaak lijkt te schijnen op dat wat niet klopt? Hoe komt het dat ontspannen soms zo lastig lijkt en er altijd iets te doen lijkt te zijn?
We leren milder en vriendelijker te zijn naar zowel onszelf als naar de ander. Dit begint bij het zorgdragen voor het eigen welzijn, om vervolgens ook zorg te kunnen dragen voor de ander. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan immers het beste van zichzelf geven! Deze training helpt om de hartkwaliteiten die ieder mens in ruime mate bezit te ontwikkelen en te laten spreken, zodat we vanuit open hart kunnen leven en reageren zonder samen te vallen met gekwetste delen in onszelf.  Dan ontstaat er veerkracht, ook wanneer het tegen zit.


Hier enkele onderwerpen waar we op ingaan:


Wat je zal leren:


Deze training kun je volgen in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers of 1 op 1.

1 op 1: 8 sessies van 1,5 uur. Investering: 8 x 75,00 euro inclusief cursusmateriaal en audio’s. Bij betaling in 1 keer 1 sessie gratis.

Groepstraining: 8 sessies van 2,5 uur. Investering 375,00 euro inclusief cursusmateriaal en audio’s. Data op nog in te plannen zaterdagmiddagen.
 De weg van (zelf)compassie;
een weg naar veerkracht